Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisartsenpraktijk Zaamslag


Huisartsenpraktijk Zaamslag

Voorburcht 2
4543 AZ Zaamslag
Telefoon: 0115431244
Fax: 0115432111
Receptenlijn: 0115431710

huisartsenzaamslag.praktijkinfo.nl

E-mail: huisartsrecept@zeelandnet.nl


Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!


Bij ernstige verwondingen of spoedeisende klachten kunt u naar de praktijk bellen, als u een "1" kiest krijgt u meteen de assistente aan de lijn.

Openingstijden

De praktijk is iedere werkdag geopend van 8.00 tot 12.00 uur en van 12.45 uur tot 17.00 uur.

Tijdens de lunchpauze zijn we wel telefonisch bereikbaar maar gelieve alleen te bellen voor spoedeisende hulp.

Afspraak maken

Spreekuur op afspraak

Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8 en 10 uur. 

Bij het maken van een afspraak kan de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Soms is het qua tijd niet mogelijk om bij uw "vaste" huisarts een afspraak te maken. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat zijn/haar spreekuur vol zit op het moment dat u een afspraak wil of nodig hebt. Uw dossier is door beide artsen in te zien en ze schrijven hun bevindingen hierin. Zo kunnen zij terug lezen wat de andere arts met u besproken heeft.

Huisbezoek

Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.

U kunt tussen 8 en 10 uur bellen met de assistente om een visite af te spreken.

De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.

In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Telefonisch spreekuur

Telefonisch spreekuur
Het nummer voor het telefonisch spreekuur is: 0115-431244
Voor eenvoudige vragen kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen.

U belt vóór 10 uur 's morgens met de assistente om u aan te melden voor het telefonisch spreekuur. Zij noteert uw naam, eventueel uw vraag en het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Dokter de Keyser belt u terug tussen 10.00 uur en 11.00 uur.

Dokter Penne belt u terug tussen 11.00 en 12.00 uur.

Avond-,nacht- en weekenddienst

Huisartsenpost

De waarneming 's avonds, 's nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost/doktersdienst. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in de regio Zeeuws-Vlaanderen samen.

Openingstijden
Iedere werkdag na 17 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend.

Afspraken

Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Adres huisartsenpost

Het adres van de huisartsenpost is:

Nucleus huisartsenposten
Vlietstraat 12
4535 HA Terneuzen
0115-643000
www. nucleuszorg. nl

Recepten aanvragen

U kunt op de volgende manieren recepten aanvragen:

1. Via de e-mail: huisartsrecept@zeelandnet.nl.

2. Via de receptenlijn inspreken. Hiervoor kiest u een "2". Tel.nr 0115 - 431710 is 24 uur per dag bereikbaar (optie "2" via 0115-431244 is alleen op werkdagen tussen 8-17u bereikbaar).

3. Via de fax: 0115 - 432111.

4. Inleveren van het etiket aan de balie.

5. Mochten deze mogelijkheden voor u een probleem zijn dan kunt u ons natuurlijk ook gewoon bellen op het nummer 0115-431244.

Met specialisten- en/of herhaalrecepten kunt u rechtstreeks in de uitdeelpost Zaamslag of in een apotheek terecht.

Voor insuline (en teststrips, naaldjes enz) verbandmateriaal en de anticonceptiepil  (uitzondering Diane) hoeft u geen herhaalrecept aan te vragen bij de huisarts. U kunt hiervoor rechtstreeks bij de apotheek terecht. De apotheek heeft alleen bij de eerste uitgifte een doktersrecept nodig.

Vanaf  1 maart 2013 levert apotheek Kloosterzande GEEN incontinentie- en cathetermateriaal meer af aan de patiënten. De apotheek heeft de levering overgedragen aan de firma Benu/Brocacef. Als u al langer incontinentie/cathetermateriaal gebruikt, is het mogelijk dat de Benu/Brocacef telefonisch contact met u opneemt om de materialen, die u in gebruik heeft, te bespreken. Als u voor de eerste keer incontinentiemateriaal nodig hebt, kunt u een afspraak bij de huisarts maken. De huisarts doet met u een intakegesprek en zorgt ervoor dat de firma Benu/Brocacef met u contact opneemt over de levering van proefpakketjes. Benu/Brocacef onderhoudt verder met u het contact. Telefoonnummer Benu/Brocacef:  0900-0175

U kunt uw medicatie 2 tot 3 werkdagen later ophalen in de uitdeelpost van apotheek Kloosterzande op plein 18 te Zaamslag. Wij bestellen de medicijnen voor u in Apotheek Kloosterzande te Kloosterzande. Apotheek Kloosterzande heeft in Zaamslag een uitdeelpost waar u uw medicatie kunt ophalen. De uitdeelpost Zaamslag is geopend op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.30 uur.

De apotheek heeft een gratis bezorgservice. Indien gewenst kunt u daar gebruik van maken. U kunt dit aangeven aan de huisarts of de doktersassistente. Als u vandaag uw medicijnen bestelt dan heeft u ze 2 werkdagen later in huis, tenzij de arts vindt dat het dezelfde dag bezorgd moet worden. Woont u in Othene dan wordt er op dinsdag en vrijdag bezorgd, tenzij de arts vindt dat het dezelfde dag geleverd moet worden.

Handverkoopartikelen zoals bijvoorbeeld paracetamol of een neusspray kunt u kopen op de locatie Zaamslag. Bij contante betaling van handverkoop krijgt u 10 % korting.

Adres Apotheek Kloosterzande-Zaamslag BV,  Cloosterstraat 41-41a, 4587 CB, Kloosterzande, Tel: 0114-682697, www.apotheekkloosterzande.nl.

Adres Uitdeelpost Zaamslag, Plein 18, 4543 BJ, Zaamslag, tel: 0115-432024

Buiten kantooruren kunt u UITSLUITEND VOOR SPOEDRECEPTEN gebruik maken van de dienstapotheek. Voor de kanaalzone is dit 'Apotheek Epicurus' in het Medisch Centum Epicuris, gevestigd aan de van Steenbergenlaan  27 te Terneuzen. Telefoon: 0115-626000

Uitslagen opvragen

Voor de uitslagen van rontgenfoto's, bloedprikken, urinekweken e.d. kunt u 4 dagen later bellen naar de praktijk voor het Telefonisch spreekuur.

Voor uitslagen m.b.t. suikerziekte of hart- en vaatziekten maakt u een afspraak bij Heleen of Cindy.

Zwangerschaps(wens)

 

Zwangerschap

Bent u zwanger? Maak dan een afspraak bij de huisarts 6 weken na de laatste menstruatie of nadat u 2 weken overtijd bent. Dit in verband met het plannen van de termijnecho op 8-10 weken, het geven van eventueel prenataal advies, en voor een doorverwijzing naar de verloskundige of de gynaecoloog. Zie ook Verloskundig spreekuur.


De controles na de bevalling worden door de huisarts gedaan. Gelieve ons te bellen als u thuis komt uit het ziekenhuis.

Kinderwensspreekuur

U kunt een afspraak maken om geïnformeerd te worden en in een zo goed mogelijke gezondheid aan een zwangerschap te beginnen.

Voordat u op het spreekuur komt, kunt u een vragenlijst op www.zwangerwijzer.nl invullen en het resultaat van de vragenlijst naar ons e-mailadres doorsturen: huisartsrecept@zeelandnet.nl.

Als u een afspraak voor het kinderwensspreekuur wilt maken, wilt u dan aan de assistente aangeven dat u een dubbele afspraak nodig heeft.

Meer informatie kunt u lezen via de volgende link:

http://www.zwangerwijzer.nl/ 

 

Verloskundig spreekuur

Vanaf februari 2013 wordt er op de donderdagmiddagen in de oneven weken spreekuur gehouden in onze praktijk door de verloskundige.

De afspraken voor de verloskundige worden via het telefoonnummer van de verloskundigen gemaakt:

0115-688228 of 0115-688442

Bent u zwanger, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met de huisarts voor verwijzing naar de verloskundige.

Na de afspraak bij de huisarts maakt u een afspraak met de verloskundige voor de termijnecho, u bent dan 8 tot 10 weken zwanger. Deze echo wordt in het ziekenhuis gemaakt. Er volgt dan ook een verdere uitleg over welke testen en onderzoeken beschikbaar zijn.

De vervolgafspraak vindt plaats in onze huisartsenpraktijk. Geef dit nog even duidelijk aan bij het maken van die afspraak.

De verloskundige kan inloggen op het ziekenhuissysteem en zo alle nodige gegevens inzien en het verloskundig elektronisch patiëntendossier gebruiken.

Rijbewijskeuring

Wij voeren alleen 75+ rijbewijskeuringen uit voor onze eigen patienten. Binnen onze praktijk hebben we het volgende afgesproken: bent u patient bij dokter de Keyser dan kunt u de keuring door dokter Penne of door dokter de Jonge laten doen en andersom.  U kunt de keuring eventueel ook door een andere (huis)arts laten doen, bijvoorbeeld in Axel of Terneuzen. De kosten voor de rijbewijskeuring hoort u zelf te betalen. Wij vragen € 38,60 voor de rijbewijskeuring.

Voor meer info kunt u terecht op de site van het CBR: http://www.cbr.nl/11347.pp

Heeft u een klacht?

Wij zijn continue bezig na te denken hoe we onze praktijk kunnen verbeteren en u kunt daarbij helpen: als er iets niet goed is gegaan in uw contact met de praktijk of de huisarts willen wij graag dat u ons erop attent maakt. U vindt bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen of u heeft de praktijk niet goed kunnen bereiken. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en we ervan kunnen leren

Wij verzoeken u dan ook in dit geval het onderstaande klachtenformulier in te vullen.

Dokter de Keyser en/of dokter Penne neemt uw klacht dan in behandeling. Bent u daarna nog niet tevreden? Dan kunt u altijd een schriftelijke klacht indienen bij de onafhankelijke klachtencommissie in onze regio, waarbij de huisartsenpraktijk is aangesloten. Indien u de klacht niet direct met onze praktijk wilt bespreken, kunt u uw klacht bij de Stichting Klachtenregeling Huisartsenzorg Zuid-Nederland indienen (u vind een folder op de balie).