Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Astma/COPD spreekuur

We hebben een controlespreekuur opgezet voor mensen die medicijnen voor de longen gebruiken ofwel mensen met astma of COPD.

Het is wetenschappelijk bewezen dat medicijnen bij deze chronische aandoeningen, mits juist gebruikt en adequaat gedoseerd, de kwaliteit van leven op de korte en op de lange termijn verbeteren. Onze praktijk beschikt over een spirometer, dit is een apparaat waarmee longfunctie-onderzoek gedaan kan worden. Met behulp van de gegevens van het longfunctie onderzoek en uw klachtenpatroon kunnen we beoordelen of de medicijnen die u gebruikt de juiste zijn en of ze juist gedoseerd zijn. Zonodig worden de medicijnen aangepast om ervoor te zorgen dat u minder klachten heeft en/of uw longen op langere termijn goed ondersteund blijven. Ook wordt aandacht besteed aan de kwaliteit van leven. En natuurlijk aan het roken, voor zover van toepassing.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door de praktijkondersteuner Cindy Strobbe of Heleen Vink. De uitslagen worden met de huisarts besproken en vervolgens ontvangt u bericht daarover, telefonisch of in een consult.