Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Diëtiste Marjolein Westland

 

Om de 2 weken houd ik op maandagmiddag spreekuur in het voormalige wijkgebouw (Plein 36).

U kunt met een verwijsbrief van uw (huis)arts bij mij terecht voor persoonlijk voedings- en dieetadvies. Ik ben bereikbaar tijdens kantooruren op het nummer: 06-25009058.

 

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom u na iedere dieetpoging weer dubbel zo hard aankomt? Of waarom u, terwijl u zo uw best doet om af te vallen, de kilo’s maar niet kwijt raakt? Ook vragen als ‘mag ik nog suiker gebruiken nu ik diabetes heb?’ of ‘welke vetten zijn goed en slecht bij een te hoog cholesterol?’ zijn vragen waar ik u bij kan helpen.

 

Mijn visie is dat eten gezond maar ook gezellig en lekker moet blijven.

Geen standaard advies of streng dieet maar een dieet- of voedingsadvies dat wordt afgestemd op uw wensen en gewoonten. Ieder mens is anders en heeft daarom ook een persoonlijk afgestemd advies nodig. U leert zelf inzicht te krijgen in wat u eet en waarop u moet letten. Door middel van persoonlijke begeleiding help ik u naar een gezondere leefstijl. Daarnaast motiveer en coach ik u zodat u het resultaat ook op de lange termijn behoudt.

 

U kunt voor vele voedings- of leefstijlvragen bij mij terecht. Dit kan wanneer u zelf graag iets wilt verbeteren aan uw figuur, voedingspatroon, leefstijl en/of gezondheid. Dit geldt ook als u op advies van uw behandelend arts een dieet moet volgen of uw voedingspatroon moet aanpassen en dus wordt doorverwezen naar een diëtist. U kunt in beide gevallen gewoon een afspraak met mij maken via telefoonnummer: 06-25009058. 

 

Om u een indicatie te geven wanneer er onder andere voedings- en dieetadviezen worden gegeven volgen hier een aantal specifieke problemen en ziekten:

 

-          Overgewicht

-          Ondergewicht/ondervoeding/ongewenst gewichtsverlies

-          Diabetes Mellitus type 1 en 2

-          Te hoog cholesterolgehalte (hypercholesterolemie)

-          Te hoge bloeddruk (hypertensie)

-          Voedingsadvies tijdens en na de zwangerschap (gezondheid kind/gewicht moeder)

-          Voedingsadvies bij stoppen met roken (preventie gewichtstoename)

-          Maag-, lever- en darmproblemen

-          Stoelgangproblemen

-          Nierziekten

-          Voedselovergevoeligheid, -allergieën en -intoleranties (coeliakie, lactose-intolerantie)

-          Gezond voedingsadvies (preventie)

-          Vegetarische voeding